Inici
 
discendo.com
La destrucció de Pompeia i Herculà PDF Imprimeix Correu electrònic

Des del següent enllaç podreu accedir a un interessant documental de National Geographic sobre la destrucció de Pompeia i Herculà a causa de l'erupció del Vesubi, l'any 79 dC. El documental analitza les causes i conseqüències de l'erupció a partir de les restes arqueològiques i formula un seguit d'hipòtesis sobre misteris que fins ara estaven sense resoldre: el motiu pel qual molts dels habitants no van fugir, l'oblit d'ambdues ciutats, els primers  descobriments i espoli de les restes... També podrem traslladar-nos al moment de l'erupció amb imatges que sobreposen reconstruccions digitals dels carres de Pompeia a vertaderes explosions de volcans.

Finalment, gaudirem de restes difícils de veure, per estar guardades en magatzems i sense accés al públic: mosaics, objectes d'ús quotidià carbonitzats per la gran calor de l'explosió, motlles de cossos humans i d'animals, joies.

 
Selecció de textos de l'Eneida per a la prova de les PAU 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic

A continuació us posem a disposició el document en format pdf dels fragments de l'Eneida que seran matèria de l'examen de llatí del curs 2016-2017, enllaçats per un breu resum dels episodis que tenen lloc entre fragment i fragment. El document va ser elaborat el curs 2011-2012 amb l'ajut de la professora Coral Rosselló, de l'Institut Puig i Cadafalch de Mataró. La traducció es va fer del castellà amb l'eina de Google Traductor i les traduccions de Miquel Dolç (Fundació Bernat Metge) i René Durand (Association Guillaume Budé). Podeu descarregar el document des de l'enllaç següent:

Selecció de textos de l'Eneida per a les PAU 2017

Com a complement al treball a l'aula, els alumnes poden posar a prova els seus coneixements amb aquest qüestionari en línia, també accessible des del menú principal (Recursos >> Exercicis PAU).

 

 
Reconstruccions en 3D PDF Imprimeix Correu electrònic

La visita virtual al poblat ibèric d'Ullastret ja és possible gràcies a un vídeo que reprodueix aquest assentament arqueològic en 3D. Realitzat per l'equip de Modelat 3D amb l'assessorament dels arqueòlegs del Museu d'Arqueologia de Catalunya, ens presenta un recorregut detallat pel poblat basat en les restes del jaciment.

Informació sobre la reconstrucció.

El vídeo de la reconstrucció.

Informació sobre Ullastret al web del MAC.

 

També el mausoleu de Centcelles, a Constantí, ha estat reproduït mitjançant una reconstrucció fotogramètrica en 3D a càrerc del MNAT.

Vídeo de la reconstrucció de Centcelles.

 

 

 

 

 

Ús de cookies


Aquest lloc web empra "cookies" per a una millor navegació i amb finalitats estadístiques. Si hi seguiu navegant, és perquè n'accepteu el seu ús.
 

En línia

Tenim 3 visitants en línia

És notícia