Inici
 
discendo.com
PAU 2016 - proves de llatí i grec PDF Imprimeix Correu electrònic

No hi ha hagut sorpreses en les proves de llatí i grec i de les PAU de juny d'enguany. En la prova de llatí, el text era de la Guerra de les Gàl·lies de Juli Cèsar, amb construccions sintàctiques que podríem considerar "de llibre". En la mateixa tònica, les preguntes de literatura, expressions llatines i cultura i civilització poden ser contestades sense problema per estudiants que hagin portat un curs regular i hagin preparat bé els temes.

Quant a la prova de grec, tal vegada la presència de quatre participis dóna certa dificultat a un text que, gràcies a un títol més que complet i a un vocabulari potser excessiu, no ha de suposar masses dificultats als nostres estudiants. La resta de qüestions de gramàtica, etimologia i cultura estan també dins del nivell que poden assolir la majoria dels nostres alumnes.

Examen de llatí de juny - PAU 2016

Examen de grec de juny - PAU 2016

 
Reconstruccions en 3D PDF Imprimeix Correu electrònic

La visita virtual al poblat ibèric d'Ullastret ja és possible gràcies a un vídeo que reprodueix aquest assentament arqueològic en 3D. Realitzat per l'equip de Modelat 3D amb l'assessorament dels arqueòlegs del Museu d'Arqueologia de Catalunya, ens presenta un recorregut detallat pel poblat basat en les restes del jaciment.

Informació sobre la reconstrucció.

El vídeo de la reconstrucció.

Informació sobre Ullastret al web del MAC.

 

També el mausoleu de Centcelles, a Constantí, ha estat reproduït mitjançant una reconstrucció fotogramètrica en 3D a càrerc del MNAT.

Vídeo de la reconstrucció de Centcelles.

 

 

 

 

 

Ús de cookies


Aquest lloc web empra "cookies" per a una millor navegació i amb finalitats estadístiques. Si hi seguiu navegant, és perquè n'accepteu el seu ús.
 

En línia

Tenim 1 visitant en línia

És notícia