Inici
 
discendo.com
Novetats en l'examen de llatí de les P.A.U. 2018 PDF Imprimeix Correu electrònic

L'examen de llatí de les Proves d'Accés a la Universitat per als dos propers cursos (2017-2018 i 2018-2019) presenta únicament novetats en les lectures obligatòries. En la circular enviada als centres el passat mes de març es deixa ben clar que els canvis només afectaran a les lectures, mantenint-se el mateix llistat d'expressions i locucions llatines, els escriptors, els temes de cultura i civilització i de patrimoni.

Quant a les lectures objecte de canvi, Eneida i El soldat fanfarró són substituïdes per Els germans (Adelphoe) de Terenci i per la selecció de les Metamorfosis d'Ovidi, que a continuació us deixem:

 

Llegiu-ne més...
 
Proves de llatí i grec a les P.A.U. 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic

A continuació trobareu els enllaços a la prova de llatí i a la prova de grec de les Proves d'Accés a la Universitat realitzades el mes de juny d'enguany.

Les dues proves  podríem qualificar-les d'standard, atès que no s'allunyen dels models d'exàmens que hem vist els últims cursos. Potser destacar  la brevetat del text per traduir de l'examen de llatí, que presenta unes quantes paraules menys (ben bé una línia) respecte als de les passades edicions. Aquesta brevetat unida a la quantitat de lèxic proporcionat dóna, en la meva opinió, grans facilitats a l'alumnat.

 

 

 
Reconstrucció en 3D d'una casa pompeiana PDF Imprimeix Correu electrònic

En aquest enllaç (https://youtu.be/hqUuubKHyzE) podeu accedir a un vídeo de la reconstrucció en 3D, realitzada per CNR IBAM, sota supervisió de Francesco Gabellone,  del menjador d'estiu de la casa del braçalet d'or de Pompeia. El vídeo reprodueix l'ornamentació mural nilòtica d'un menjador d'estiu obert a un jardí interior. Cada secció compta amb una explicació, en italià, del contingut de les pintures.

 
Reconstruccions en 3D a RestaurArs

Al web de RestaurArs (http://restaurars.altervista.org), en italià, podem trobar vídeos de reconstruccions en 3D de mouments i restes arqueològiques de la civilització grega i romana. A continuació n'enllacem algunes:

Llegiu-ne més...
 

Ús de cookies


Aquest lloc web empra "cookies" per a una millor navegació i amb finalitats estadístiques. Si hi seguiu navegant, és perquè n'accepteu el seu ús.
 

En línia

Tenim 2 visitants en línia

És notícia